© Rootsville.eu

Beakersfield (B)
Blues - Rockblues
't Schuurke Gijmel-Langdorp

reporter & photo credits: Freddie

info bands: Beakersfield
info organisatie: 't Schuurke


© Rootsville 2024


Er zijn geen zekerheden meer in het leven! 'Beakersfield' die op zaterdagavond een concertje kwamen te geven zonder hun patroonheilige Norman Beaker, je zal het maar meemaken. Daarbij was er ook een grote delegatie van Gevarenwinkel aanwezig en dit wel zonder hun beschermeling 'Sint Victor' want die bevindt zich ergens tussen een Argentijnse blues hemel en de 'Dutch Disease' in Venlo, je kan het zo gek niet meer bedenken. Neem daarbij nog dat de patron van 't Schuurke' s'morgens zijn vijfde huwelijksverjaardag was vergeten en dan komen we tot één grote vaststelling, de wereld is naar de haaien!!! Hier had beter over vergaderd moeten worden LOL.

De naam van de band konden Romain Schoonis op gitaar en vocals, Marc Steenbergen op keys en een ritmesectie bestaande uit drummer Chris Holemans en bassist Louis Klaas niet meer veranderen al deed 'Den Huibbe' ook nog mee. Zeg nu zelf, moest het nu 'Hobbie's Field' zijn geworden dan weet je dat het niet zo bekt dan 'Beakersfield' en dus hielden ze het maar bij het oude. Trouwens de manager van 'Norman Beaker' die is gehuisvest in het Oostblok maar wat niet weet, niet deert.

We zitten in de herfst vanhet jaargetijde en ook in die van ons leven en de zon is dus al een tijdje onder wanneer die van 'Beakersfield' eraan beginnen met een gitaarintro van Romain op 'Hug & Squeeze Me' en zo was de blues meteen aanwezig. De sfeer werd meteen ook een betr toen die van 'Beakersfield' de Texas blues van Stevie Ray Vaughan door de boxen lieten galmen met 'Mary Had A Little Lamb'. Een Texas traditional die de 'Braeve Joenges' uit Brussel gewoon het 'Lieke van Marieke' doopten. Wij waren alvast in de stemming en dit op het ogenblik dat de tent nog begon vol te lopen.

Na 'Let The Blues Do The Healing', eentje van de minder bekende blues band 'Blindside' kwamen die van 'Beakersfield toch echt wel even verrassend uit de hoek met 'She Heals My Soul', een prachtig slowbluesje dat je kan terugvinden op het album 'Running Down The Clock' van patroonheilige 'Norman Beaker'. Een innig moment dat ons doet terugdenken aan Clapton's 'Wonderful Tonight' maar helaas geen dans willigen aanwezig hier en zo gaat de intimiteit en het mooie van dit nummer toch wel wat verloren.

Het mag al eens wat steviger zijn en zo komen we uit bij de Britse rock rivival uit de 'summer of 69' met 'Steamhammer' en worden sommigen onder ons terug gekatapulteerd naar de Woodstock era. Een ambiance maker avant la lettre dan met 'I Got Loaded' en met dit nummer denken we dan ook maar terug aan 'Los Lobos'. Verschieten is het wanneer die van 'Beakersfield' dan maar de soul toer op gaan met Sam Cooke's 'Bring It On Home' en zo blijven we dan toch nog hangen in de sixties. Nog voor de pauze brengen ze nog een stukje 'pub rock' van jawel, Norman Beaker met 'Only I Got What The Other Guys Want'. Ondertussen staat Anderlecht 0-1 voor wat ook al nieuws is...

Openen doen ze het tweede gedeelte met alweer een gitaarintro van Romain op 'Miss Boss'. Eentje uit de categorie British rockin' blues welk in 2013 werd opgenomen door de 'Norman Beaker Band' feat. Larry Garner, astemblieft! Soms is het moeilijk om de mindset van die van 'Beakersfield' te volgen want na Sir Norman's 'Driving Wheel' schakelen ze dan weer moeiteloos over naar 'Why Did You Do It'. Met 'Why Me' is er dan ook de vraag die vanavond onbeantwoord bleef en gaan ze zo de rechte lijn in van hun optreden hier in 't Schuurke'.

'Who's Been Sleeping In My Bed?' kennen we ook van de Canadese bluesgitarist Jeff Healy maar moet misschien ook de hoofdman van Gevarenwinkel gedacht hebben toen we hem op donderdagnacht na een concert onder Tripeliaanse invloed bij hem thuis kwamen af te leveren. Ook toetsenist Marc AKA de Steen mocht op 'The Fat Lady Sing' ons nog eens bekoren met zijn vocale skills waarna we teruggingen naar het 'Chess Tijdperk' met 'My Babe' van Little Walter, en aan wie de 'Babe' toebehoorde, tja dat is blues.

Een basintro dan van Louis op de boogie 'Long Before You Came Along' en konden zo de handen worden warm geklapt voor Jimmy Reed's 'Baby, What You Want Me To Do'. Een vraag die 'De' patron alhier nog tot morgenvroeg zal moeten stellen om terug goei punten te gaan scoren. Wat wel vast staat is dat de kassa bij Norman Beaker blijft aantikken...